Als je van plan bent een huis te verkopen of verhuren, dan is het aanvragen van een energielabel verplicht. Maar wist je dat het energielabel niet alleen verplicht is, maar ook invloed kan hebben op de waarde van jouw huis? In deze blog lees je er alles over.

Wat is het energielabel?

Een energielabel is een document waarin de energieprestatie van een woning wordt weergegeven. Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is en welke maatregelen je kunt nemen om een woning energiezuiniger te maken. Het energielabel loopt van A tot en met G, waarbij A staat voor de meest energiezuinige woningen en G voor de minst energiezuinige. Het aanvragen van een energielabel is verplicht op het moment dat je een woning verkoopt of verhuurt.

Invloed op de waarde van uw huis

Een energiezuinige woning is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook voordelen hebben voor de waarde van je huis. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een hoger energielabel kan leiden tot een hogere verkoopprijs. Potentiële kopers zijn namelijk bereid meer te betalen voor een woning die energiezuinig is en daardoor lagere energiekosten heeft.

Daarnaast kan een energiezuinige woning ook aantrekkelijker zijn voor huurders. Bij het bepalen van de huurprijs wordt namelijk ook gekeken naar de energiekosten die huurders moeten betalen. Een energiezuinige woning is dus aantrekkelijker voor huurders en levert een hogere huurprijs op.

Maatregelen nemen voor een hoger energielabel

Wil je de waarde van jouw huis verhogen door middel van een hoger energielabel? Dan kun je verschillende maatregelen nemen om jouw woning energiezuiniger te maken. Denk hierbij aan het plaatsen van dubbelglas, het isoleren van de vloer, het dak en de muren en het plaatsen van zonnepanelen.

Meer informatie?

Wil je jouw energielabel verbeteren en ben je op zoek naar praktische tips? Of wil je meer informatie over het aanvragen van een energielabel? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen je helpen bij het verbeteren van jouw energieverbruik en het aanvragen van een nieuwe energielabel.