Energielabel aanvragen Valkenburg

Wil je een energielabel aanvragen in Valkenburg? Dan ben je bij Energielabel Mertens op het juiste adres! Een energielabel geeft aan hoe zuinig je woning of gebouw is. Een energielabel kan op verschillende momenten erg handig zijn. Zo kun je op het moment dat je erachter komt dat je woning of gebouw niet energiezuinig is, energiebesparende maatregelen nemen. Niet alleen is een energielabel handig, het is ook nog eens verplicht. Je bent verplicht om bij de verhuur of verkoop van de woning een geldig geregistreerd energielabel te tonen. Op het moment dat dit niet het geval is, kun je een boete riskeren. Benieuwd naar de kosten voor een energielabel aanvragen in Valkenburg? Klik dan hier!

Wat houdt een energielabel in?

Een energielabel in Valkenburg geeft aan hoe energiezuinig een woning of gebouw is. Het label is een classificatie die aan een woning of gebouw wordt toegekend, op basis van energie-efficiëntie. De energie-efficiëntie is bepaald op basis van verschillende criteria. Op het moment dat er een energielabel wordt bepaald, kan een resultaat behaald worden tussen A en G. De laagste energieklasse is de klasse G. Energieklasse G staat gekoppeld aan een woning of gebouw, dat zeer energieverslindend is. De hoogste energieklasse die behaald kan worden, is energieklasse A. Energieklasse A staat gekoppeld aan een woning of gebouw, dat zeer energiezuinig is.

 

 

 

 

Veelgestelde vragen over een energielabel

Is de aanvraag van een energielabel belangrijk?

Een energielabel in Valkenburg is om een tweetal redenen erg belangrijk. Ten eerste heeft het belang bij de verkoop of verhuur van een gebouw of woning. Het is voor de koper of huurder belangrijk om het energielabel te weten. Dit met onder andere het oog op de energierekening. Daarbij is er nog een andere reden, waarom het belangrijk is om een energielabel bekend te hebben. Met een energielabel kan men bijdragen aan het verminderen van de totale energieconsumptie. Zo kunnen er energiebesparende maatregelen worden genomen voor de woning of het gebouw. De energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor het milieu en dragen bij, aan een verduurzaming van de samenleving.

Is een energielabel in Valkenburg verplicht?

Een energielabel is in Nederland, dus ook in Valkenburg, verplicht. Men is verplicht een geldig geregistreerd energielabel te tonen bij de verkoop of verhuur van een woning of gebouw. Door een geldig gecertificeerd energielabel te tonen, kan de potentiële koper of huurder een weloverwogen keuze maken. Niet alleen bij een verkoop of verhuur is een energielabel verplicht. Ook op het moment dat je wil verbouwen of renoveren zul je een nieuw energielabel moeten aanvragen. Het kan namelijk zijn, dat de energie-efficiëntie is verbeterd. Op het moment dat je een nieuw energielabel wil aanvragen in Valkenburg, dan ben je 10 jaar lang verzekerd van een energielabel. Het energielabel is namelijk 10 jaar geldig! 

Hoe wordt een energielabel bepaald?

Het energielabel wordt bepaald door onze eigen energieprestatie adviseur. Nadat je een afspraak hebt gemaakt voor een energielabel aanvragen in Valkenburg, zal onze eigen gecertificeerde energieprestatie adviseur je woning bezoeken voor een volledige opname. In de opname zullen de kenmerken van de woning worden vastgelegd in een rapport. In het rapport zal onder andere in worden gegaan op verschillende onderwerpen zoals isolatie, verwarming en ventilatie. Op basis van het rapport wordt het energielabel bepaald. Bij Energielabel Mertens ben je verzekerd, dat je energielabel in de officiële landelijke database wordt geregistreerd.

.

Mertens Energielabel

Kosten voor de aanvraag van een energielabel in Valkenburg

Bij Energielabel Mertens bent je verzekerd van een goede prijs, wanneer je een energielabel wilt aanvragen in Valkenburg. Bij Energielabel Mertens betaal je voor het aanvragen €359,-. De prijs is bepaald voor alle woningen, binnen een straal van 25 kilometer voor Energielabel Mertens. Het hoofdkantoor van Energielabel Mertens is gevestigd in Klimmen. Daarnaast is de prijs gebaseerd op woningen met een maximale oppervlakte van 150 vierkante meter. Voor groter, complexer of verderaf gelegen woningen, wordt er een kleine toeslag in rekening gebracht. Van te voren wordt je hierover duidelijk geïnformeerd.

Energielabel Mertens is gevestigd in Klimmen. Woon je op een andere locatie in Limburg, dan kun je ook terecht bij Energielabel Mertens voor een aanvraag van het energielabel. Wil je weten wie Energielabel Mertens is? Lees ons verhaal dan hier. Heb je een specifieke vraag over het aanvragen van een energielabel, neem dan via de contactpagina contact met ons op!

BEL OF MAIL ONS
045-4052645 | info@
energielabelmertens.nl