Energielabel aanvragen Sittard

Woon je in de buurt van Sittard en wil je een energielabel aanvragen? Dan ben je bij Energielabel Mertens aan het juiste adres! Onze experts komen bij je langs om je woning of kantoorpand te inspecteren en te voorzien van een gecertificeerd energielabel. In de afgelopen jaren is het in bezit zijn van een energielabel steeds belangrijker geworden. Niet alleen vanwege de energiecrisis, maar ook vanwege de verplichting om een energielabel te tonen bij de verkoop van een woning. Je riskeert zelfs een boete wanneer je geen geldig energielabel kunt aantonen. Dus wil je een energielabel in Sittard aanvragen en wil je meer informatie? Op deze pagina vertellen wij er alles over!

Wat betekent een energielabel?

Energielabels zien we dus tegenwoordig steeds vaker terug. Auto’s zijn voorzien van een energielabel, evenals wasmachines en computers. Net als al deze apparaten en voertuigen dient een huis of kantoorpand ook te zijn voorzien van een energielabel. Het label geeft aan hoe energie-efficiënt een woning of gebouw is. Een energielabel in je woning in Sittard is dus voorzien van informatie met de huidige energiestaat van je huis. Een lage classificering geeft bijvoorbeeld aan dat veel opgewekte energie snel verloren gaat, bijvoorbeeld omdat je huis slecht geïsoleerd is. Een hoge classificering is bijvoorbeeld verdiend door de aanschaf van zonnepanelen. Meer informatie over de classificering van energielabels lees je verder in dit artikel.

Met een hogere classificering van het energielabel in Sittard, stijgt de waarde van het huis. Het is dus met name interessant om in het bezit te zijn van een zo hoog mogelijk energielabel, bij de verkoop van het huis. Er zit niet alleen een financieel voordeel aan, de woning wordt namelijk ook aantrekkelijker voor kopers wanneer het huis een energielabel A, B of C heeft.

 

Verplicht bij verkoop en verhuur van je woning.

Je energielabel is 10 jaar geldig!

Adviesrapport inzake verduurzaming.

Korte uitleg over energietransitie.

Stappenplan energielabel aanvragen in Sittard

Wanneer je een energielabel wilt aanvragen kan dit natuurlijk zijn vanwege het feit dat je nieuwe woning of bedrijfspand nog niet voorzien is van een energielabel. Het kan natuurlijk ook zijn dat je reeds energie besparende investeringen heeft gedaan en je huis een nieuwe classificering krijgt. In deze gevallen staan wij voor je klaar! Het aanvragen van een energielabel in Sittard gaat als volgt:

  • Je kunt snel en eenvoudig een afspraak maken door op onze website het contactformulier in te vullen. Hierna zullen wij zo snel mogelijk contact met je opnemen om een afspraak te maken. Een afspraak maken kan natuurlijk ook door ons direct te bellen of een mail te sturen naar info@energielabelmertens.nl.
  • Na het maken van een afspraak komen wij bij je langs om je woning of bedrijfspand te inspecteren. Dit doen wij aan de hand van een aantal criteria die horen bij een bepaald energielabel. De inspectie slaan wij op in het rapport
  • De volgende stap is het opstellen van een gecertificeerd energielabel. Hierna ontvangt je van ons het energielabel en zorgen wij ervoor dat deze wordt opgenomen in de landelijke database.

Zoals je ziet, is een energielabel aanvragen in Sittard een eenvoudige taak. Wil je meer informatie over de kosten van een energielabel bij Energielabel Mertens? Klik dan hier.

Waarom is een energielabel verplicht?

Het is sinds 2008 verplicht om een energielabel te tonen bij de oplevering van een huis. Door de jaren heen zijn hier steeds meer richtlijnen bijgekomen en vanaf 1 januari 2022 wordt hier streng op gecontroleerd. Zo wordt er nu vereist dat het energielabel al zichtbaar is in de verkoopadvertentie van je woning. Wanneer je bij de verkoop van je woning niet in het bezit bent van een energielabel, kunnen de kosten hoog oplopen. De initiële boete voor het niet kunnen overhandigen van een energielabel bij de oplevering van je woning bedraagt namelijk €405.

Je wil natuurlijk geen boete riskeren, onze experts staan voor je klaar om je woning te voorzien van een energielabel. Lees meer over ons team op deze pagina.

Mertens Energielabel

De soorten energielabels

Zoals eerder in dit artikel beschreven, wordt je woning of bedrijfspand na inspectie en rapportage voorzien van een energielabel variërend van A tot G. Hieronder geven we een korte uitleg over de classificering van de energielabels.

Wanneer de woning wordt voorzien van energielabel A, betekent dit dat je woning of bedrijfspand zeer energie-efficiënt is. Een goed geïsoleerd huis, zonnepanelen en/of een warmtepomp zijn zaken die vaak voorkomen bij een A-klasse woning.

Woningen die in het bezit zijn van een energielabel B verbruiken weinig energie en beschikken over een goede isolatie. Denk bijvoorbeeld aan dubbelglas in de ramen en deuren en goed isolatiemateriaal in de muren.

Energielabel C is de laatste classificering die valt onder de term ‘groene categorie’. Het grootste deel van de Nederlandse woningmarkt is voorzien van een energielabel C. De huizen die hieronder vallen hebben een relatief laag energieverbruik en zijn geïsoleerd. Zo is bijvoorbeeld een vereiste van een energielabel C, dat alle ramen zijn voorzien van dubbelglas.

Energielabels D tot en met G vallen buiten de groene categorie en verbruiken veel energie. Door slechte isolering, geen duurzame opwekking van energie en geen dubbelglas gaat veel energie verloren. Wanneer een woning wordt voorzien van een energielabel D, zijn er vaak slechts een paar aanpassingen nodig om het energielabel op te krikken naar de groene categorie.

Beschikt uw nieuwe woning nog niet over een energielabel of wilt je een nieuw energielabel aanvragen in Sittard? Neem dan contact op met ons! Energielabel Mertens staan klaar voor u, om uw woning te voorzien van een energielabel.

.

BEL OF MAIL ONS
045-4052645 | info@
energielabelmertens.nl