Energielabel aanvragen Maastricht

Ben je eigenaar van een woning of bedrijfspand in Maastricht en ben je op zoek naar een partij die je kan helpen bij het verkrijgen van een energielabel? Zoek dan vooral niet verder, want bij Energielabel Mertens ben je aan het juiste adres. In dit artikel gaan we je vertellen waar een energielabel voor nodig is, hoe je een energielabel kunt aanvragen in Maastricht en nog veel meer!

Wat is een energielabel?

Voordat we gaan vertellen waar een energielabel voor nodig is, is het belangrijk om te weten wat een energielabel precies is. Een energielabel is een aanduiding voor de energie-efficiëntie van een huis. Het label varieert tussen de A en de G. De A staat voor ontzettend energiezuinig en de G is het minst energiezuinig. Een energielabel komt tot stand op basis van een aantal factoren. Deze factoren zijn bijvoorbeeld: Verwarming, isolatie en het type ramen. Door een energielabel aan te vragen, zul je inzicht krijgen in de energie-efficiëntie van je huis. Op basis hiervan kun je maatregelen gaan nemen om je woning energiezuiniger te maken. Wil jij een energielabel aanvragen in de buurt van Maastricht zodat je jouw woning energiezuiniger kunt maken? Neem dan contact met ons op.

 

 

 

 

Waar is een energielabel voor nodig?

Nu je weet wat een energielabel is, kunnen we je gaan vertellen waar een energielabel voor nodig is. Tegenwoordig is een energielabel verplicht op het moment dat je een woning wilt gaan verhuren of verkopen. Dus wanneer je je woning wil verhuren of verkopen, is het belangrijk dat u een energielabel kunt overhandigen aan de koper of huurder. Daarnaast kan een energielabel ook nog van pas komen bij bijvoorbeeld een renovatie aan je woning. Wil je bijvoorbeeld weten welke maatregelen het meest rendabel zijn om je woning te verduurzamen? Dat kan met een energielabel in Maastricht.

Hoe werkt een energielabel aanvragen in Maastricht?

Eigenlijk is het heel eenvoudig om een energielabel aan te vragen in Maastricht. Je kunt dit  eenvoudig bij ons doen. Wij zijn hier ervaren in en wij weten precies wat we moeten doen. Een energielabel ontvangen gaat bij ons via een aantal stappen:

In 3 stappen je energielabel aanvragen

Stap 1

Allereerst kunt je via een aantal manieren een afspraak maken. Dit kun je heel eenvoudig doen via een telefoontje, mailtje of het invullen van een contactformulier op onze website. Wil je gebeld worden? Dan bellen wij uiteraard!

Stap 2

Op het moment dat de afgesproken datum is aangebroken, komt Sander, onze gecertificeerde energieprestatie adviseur, je woning bezoeken voor een volledige opname. Hij zal alle kenmerken van je woning vastleggen in een rapport. Als dit gebeurd is, kunnen wij van start gaan met het energielabel.

Stap 3

Op basis van het gemaakte rapport wordt een energielabel bepaald. Daarnaast zorgen wij er natuurlijk voor dat je energielabel in de officiële landelijke database komt. En tenslotte ontvangt je van ons je energielabel.

Zoals je kunt lezen hoef je hier zelf niet veel aan te doen. Het enige wat je hoeft te doen voor een energielabel in Maastricht is contact met ons opnemen!

Wat kost een energielabel aanvragen in Maastricht?

Wilt je graag je energielabel bij ons aanvragen? Dan kost dit in de meeste gevallen € 359 inclusief BTW. Echter zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

  • Deze prijst geldt alleen voor alle woningen in een straal van ongeveer 25 kilometer rondom Klimmen. Dit is namelijk ons hoofdkantoor gevestigd. Woon je verder weg? Dan zal deze prijs iets duurder worden.
  • De prijs is alleen van toepassing op woningen en bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte tot 150 vierkante meter. Heb je een gebouw dat groter of complexer is? Dan brengen wij hier een kleine toeslag voor in rekening.

Mocht de prijs hoger zijn dan € 359, dan wordt je hier natuurlijk door ons over geïnformeerd. Naast woningen en bedrijfspanden doen wij ook energie labels voor appartementen en Vereniging van Eigenaren. Dit doen we dan tegen een aangepast tarief. Wij kunnen investeerders en woningcorporaties geheel ontzorgen, van de planning tot aan met de energie labels. Wil je bijvoorbeeld een energielabel aanvragen in Valkenburg? Ook daarvoor kun je contact met ons opnemen.

.

Mertens Energielabel

Hoe lang is een energielabel geldig?

Een energielabel is in de meeste gevallen geldig voor een periode van 10 jaar. Het energielabel is dus geldig tot 10 jaar na dat het energielabel wordt uitgegeven voor de woning. Belangrijk om te weten is dat een energielabel alleen geldig is voor een specifieke woning. Dit wil dus zeggen dat het label niet overdraagbaar is naar een andere woning. De regelgeving omtrent energie labels verandert snel en constant. Daarom is het ontzettend belangrijk om regelmatig een energie label aan te vragen.

Zoals je hebt kunnen lezen, is het ontzettend belangrijk om eens in de zoveel tijd een energie label aan te vragen. Of het nu is om je woning te kopen of verhuren of omdat je maatregelen wilt treffen om je woning zuiniger te maken. Wil jij graag een energielabel aanvragen in Maastricht? Neem dan contact met ons op.

Wil je meer te weten komen over ons? Klik dan hier!

BEL OF MAIL ONS
045-4052645 | info@
energielabelmertens.nl