Energielabel aanvragen Kerkrade

Tegenwoordig kunnen we er niet meer omheen, energielabels. Bij Energielabel Mertens ben je aan het juiste adres  en kun je makkelijk een energielabel aanvragen in Kerkrade! Wil je een huis kopen of je huidige woning verkopen? Dan zul je een energielabel moeten aanvragen. Het is namelijk sinds 1 januari 2022 verplicht om bij de verkoop van je woning een energielabel te vermelden.

Op deze pagina kun je alle informatie terugvinden over energielabels, wat ze inhouden en hoe je een energielabel kunt aanvragen in Kerkrade!

Wat is een energielabel?

Goed om te weten natuurlijk dat het in bezit zijn van een energielabel tegenwoordig verplicht is, maar wat betekenen deze labels nou eigenlijk? Een energielabel geeft aan hoe energie-efficiënt een woning of gebouw is, hier kunnen kopers of huurders op zien hoeveel zij kunnen besparen op hun energiekosten en wat de maandelijkse energiekosten zullen gaan bedragen. Na het inzien van een energielabel kunnen kopers van een woning een weloverwogen keuze maken of het de investering in het huis waard is.

 

Ook is het aanvragen van een energielabel in Kerkrade interessant, wanneer je de energiekosten wilt verlagen. Als je ziet dat je een energielabel ontvangt met een lage classificering, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan investeren in het verduurzamen van je woning. Dit kan gerealiseerd worden door te investeren in zonnepanelen of een warmtepomp.

Zo zie je dat je na het aanvragen van een energielabel goede keuzes kunt maken over het kopen en verkopen van je woning, maar ook over het verduurzamen van je huidige woning.

 

De classificering van een energielabel

Soorten energielabels

Wanneer je een energielabel wilt aanvragen in Kerkrade, komt een van de adviseurs van Energielabel Mertens langs bij je woning voor een volledige opname. Uit deze opname volgt een uitgebreid rapport waaruit een cijfer wordt bepaald. Dit is de classificering van je energielabel. Energielabels kunnen variëren uit zeven soorten, A tot en met G, waarbij A de hoogste classificering is.

Energielabel A

Wanneer je woning een energielabel A heeft, betekent dit dat je woning zeer energiezuinig is. Het is dus aannemelijk dat je woning goed is geïsoleerd en beschikt over zonnepanelen of een warmtepomp om op een duurzame manier energie op te wekken.

Energielabel B

Een energielabel B wordt uitgereikt aan woningen die weinig energie verbruiken en voldoen aan de meeste duurzaamheidspunten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dubbelglas, isolatie in de muren en de vloeren.

Energielabel C

Het laatste energielabel dat in de groene categorie valt, is Energielabel C. De woning of het gebouw heeft een redelijk laag energieverbruik. De woning is geïsoleerd, maar dit kan beter. Een vereiste van een minimaal energielabel C, is dat de woning beschikt over dubbelglas. Het merendeel van de Nederlandse huizen beschikt over een groen energielabel.

Energielabel D t/m G

De energielabels vanaf D tot en met G vallen buiten de groene waardering. Deze woningen gebruiken vrij veel tot heel veel energie en zijn vaak slecht geïsoleerd. Vanaf een D classificering zijn er slechts een paar aanpassingen nodig om het energielabel te verhogen naar een groene categorie. Huizen met een energielabel E, F of G zijn vaak goedkoper op de markt, maar hebben een flinke investering nodig om het huis energiezuiniger te maken. Er zullen immers veel kosten verloren gaan als dit niet gebeurd.

Waarom is een energielabel in Kerkrade verplicht?

Net zoals in heel Nederland, is het dus verplicht om een energielabel te hebben bij zowel het kopen als het verkopen van een woning. Eigenlijk is het in bezit zijn van een energielabel al verplicht sinds 2015, maar vanaf 1 januari 2022 is men hier echt op gaan handhaven. Zo dien je nu al in de verkoopadvertentie van de woning het energielabel aan te tonen. Wanneer je dit niet doet, of op het moment van de verkoop van je woning nog geen energielabel in bezit hebt, riskeer je een boete die kan oplopen tot €405,-.

Riskeer geen boete, vraag eenvoudig een energielabel aan bij Energielabel Mertens! Ons team van EPA-adviseurs staat voor je klaar om je huis te inspecteren en te voorzien van een duidelijk energierapport én energielabel.

Mertens Energielabel

Hoe gaan wij te werk?

Het aanvragen van een energielabel in Kerkrade is bij ons zeer eenvoudig. Wij hebben veel ervaring in het inspecteren van woningen op basis van energie-efficiëntie en stellen een duidelijk rapport op. Het aanvragen van een energielabel bij Energielabel Mertens gaat als volgt:

  • Je maakt snel en eenvoudig een afspraak met ons door contact op te nemen via telefoon, mail of door het invullen van het contactformulier. Als je een mail stuurt of het contactformulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
  • Wij zullen samen een datum prikken waarop wij langs zullen komen bij je woning voor een volledige opname van het huis. Alle aspecten zullen worden genoteerd in een rapport. Zodra dit heeft plaatsgevonden, gaan wij aan de slag met het opstellen van een energielabel.
  • Het gemaakte rapport wordt uitgewerkt in een gecertificeerd energielabel. Wij zorgen ervoor dat je dit energielabel van ons ontvangt en dat het wordt opgenomen in de landelijke database.

Zoals je kunt lezen, is een energielabel aanvragen in Kerkrade een fluitje van een cent! Neem contact met ons op en wij komen bij je langs. Heb je verdere vragen of wil je meer weten over ons bedrijf? Ook dan staan wij voor je klaar!

 

 

 

BEL OF MAIL ONS
045-4052645 | info@
energielabelmertens.nl