Energielabel aanvragen Heerlen

Ben je opzoek naar een energieprestatie adviseur in de omgeving van Heerlen? Dan is Energielabel Mertens de adviseur voor jou! Het energielabel is belangrijk op verschillende momenten. Het energielabel geeft weer, hoe zuinig je woning is. Op het moment dat je woning niet energiezuinig is, kun je energiebesparende maatregelen nemen. Daarbij is het energielabel niet alleen belangrijk, maar ook nog eens verplicht op verschillende momenten. Zo ben je verplicht om een geldig geregistreerd energielabel te tonen bij verhuur of verkoop van de woning. Als je niet een geldig geregistreerd energielabel kunt tonen, riskeer je een boete. Ben je benieuwd naar de kosten voor een energielabel aanvragen in Heerlen. Klik dan hier!

Wat betekent een energielabel aanvragen in Heerlen voor jou?

Een energielabel in Heerlen kan erg belangrijk zijn. Het kan zijn dat je maandelijks een hoge energierekening betaalt. Dit kan komen omdat je woning niet goed geïsoleerd is. Met een energielabel, kun je daar zelf achter komen. Het energielabel wordt toegekend op basis van energie-efficiëntie. De energie-efficiëntie van een woning kan bepaald worden tussen de classificatie A en G. Als je woning een G-classificatie krijgt, zal je woning zeer energieverslindend zijn. Als je het warm in huis wilt hebben, zal er veel warmte verloren gaan. Hierdoor kun je maandelijks een hoge energierekening ontvangen. Als je woning de A-classificatie ontvangt, is je woning zeer energiezuinig. De warmte die bij je in huis wordt opgewekt, zal langer behouden blijven.

 

 

 

 

De noodzaak van een energielabel

Waarom is een energielabel aanvragen in Heerlen verplicht?

De aanvraag voor een energielabel in Heerlen is erg belangrijk. Vooral bij de verhuur of verkoop van je woning. Als je je woning wilt verhuren of verkopen, ben je verplicht een geldig energielabel te tonen. Niet alleen moet je het energielabel kunnen tonen, het energielabel moet ook in de landelijke database moeten worden geregistreerd. De verplichting voor een energielabel is ingesteld, om de huurder of koper een weloverwogen beslissing te laten nemen.

Ook is een energielabel verplicht bij een verbouwing of renovatie. Bij een verbouwing of renovatie van een woning, kan het zijn dat de energie-classificatie veranderd. Zo kan het zijn dat de energie-efficiëntie is verbeterd, waardoor de woning beter geclassificeerd wordt. Het energielabel wat u van Energielabel Mertens ontvangt, is 10 jaar lang geldig!

Waarom is een energielabel in Heerlen belangrijk?

Naast de verplichting, is het ook handig om een energielabel in Heerlen te hebben. Het hebben van een energielabel, is om een tweetal redenen van belang. Het energielabel kan van belang zijn, als je wilt bijdragen aan het verminderen van de totale energieconsumptie. Je kunt aan de hand van het energielabel, energiebesparende maatregelen nemen. De energiebesparende maatregelen zijn niet alleen positief voor jou, maar ook voor het milieu. Zo draag je met energiebesparende maatregelen bij aan een verduurzaming van de samenleving.

Naast de positieve effecten voor jou en de wereld, kun je ook de toekomstige huurder of koper helpen. Met een energielabel kan de toekomstige huurder of koper, een inschatting maken van de energierekening. Op deze manier heeft de huurder of koper een goed beeld van de eventuele energiekosten.

De kosten voor een energielabel aanvragen in Heerlen

Als je een energielabel wilt aanvragen in Heerlen, ben je bij Energielabel Mertens verzekerd van een goede prijs. Bij ons betaalt u €359 voor het bepalen van een energielabel in Heerlen. Deze prijs is gehanteerd op woningen, binnen een straal van 25 kilometer vanaf het hoofdkantoor van Energielabel Mertens. Daarbij is de prijs gehanteerd op woningen met een maximale oppervlakte van 150 vierkante kilometer. Wil je een energielabel in Heerlen aanvragen  voor een groter, complexer of verder gelegen woning, dan wordt er een kleine toeslag in rekening gebracht. Vooraf zul je hiervan duidelijk op de hoogte worden gebracht door Energielabel Mertens.

.

Mertens Energielabel

Hoe wordt het energielabel in Heerlen bepaald?

Het energielabel wordt bepaald door een energieprestatie adviseur van Energielabel Mertens. Nadat je een afspraak hebt gemaakt, komt onze energieprestatie adviseur Sander bij je langs voor een volledige opname. In de volledige opname, zullen de belangrijkste kenmerken van de woning worden vastgesteld in een rapport. In het opgemaakt rapport wordt onder andere ingegaan op onderwerpen zoals verwarming, ventilatie en isolatie. Aan de hand van deze belangrijke onderwerpen, kan het energielabel worden bepaald. Na de bepaling van het energielabel in Heerlen, wordt het label geregistreerd in de landelijke database. Zo ben je bij Energielabel Mertens altijd verzekerd van een 10 jaar lang geldig geregistreerd energielabel!

 Het hoofdkantoor van Energielabel Mertens is gevestigd in Klimmen. Wil je een energielabel aanvragen op een andere locatie in Limburg? Dan kan dat! Neem dan via de contactpagina, contact met Energielabel Mertens op. Ben je benieuwd naar het verhaal achter Energielabel Mertens? Lees dan ons verhaal hier!

BEL OF MAIL ONS
045-4052645 | info@
energielabelmertens.nl