Als je van plan bent om binnenkort je huis te verkopen of een nieuwe woning te kopen, dan is het belangrijk om te weten hoe energiezuinig de woning is. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig je woning is en welke maatregelen je kunt nemen om je woning energiezuiniger te maken. In deze blog lees je over vijf energiebesparende maatregelen die je kunt nemen om je energielabel te verhogen.

 1. Isoleer je woning
  Een goed geïsoleerde woning zorgt voor minder warmteverlies en lagere energiekosten. Goede isolatie van de gevel, het dak en de vloer kan leiden tot een aanzienlijke verbetering van uw energielabel. Overweeg daarom om je woning te laten isoleren.
 2. Vervang je oude verwarmingsinstallatie
  Een oude verwarmingsinstallatie verbruikt meer energie dan een nieuwe. Overweeg om je oude cv-ketel te vervangen door een energiezuinige variant, zoals een HR-ketel of een warmtepomp. Dit kan leiden tot een aanzienlijke verbetering van je energielabel.
 3. Plaats dubbel glas
  Dubbel glas houdt de warmte beter binnen en zorgt voor minder energieverlies. Het plaatsen van dubbel glas kan daarom leiden tot een hoger energielabel. Overweeg daarom om enkel glas te vervangen door dubbel glas.
 4. Ventileer je woning
  Een goed geventileerde woning zorgt voor een gezond binnenklimaat en minder vochtproblemen. Het kan ook bijdragen aan een hoger energielabel, omdat er minder warmte verloren gaat. Zorg daarom voor goede ventilatie in je woning.
 5. Maak gebruik van zonnepanelen
  Zonnepanelen zorgen voor de opwekking van duurzame energie. Het gebruik van zonnepanelen kan daarom leiden tot een hoger energielabel. Overweeg daarom om zonnepanelen te laten installeren op je dak.

Meer informatie?

Wil jij jouw energielabel verbeteren en bent je op zoek naar praktische tips? Of wil je meer informatie over het aanvragen van een energielabel in Limburg? Neem dan contact op met Energielabel Mertens. Wij kunnen je helpen bij het verbeteren van jouw energielabel en het aanvragen van een nieuw energielabel.